Νέα & Άρθρα

Βιβλικές καταστροφές - Αγ. Ευφημία, Νύφι

Βιβλικές καταστροφές προκάλεσαν εκ νέου τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην πατρίδα μας. Όχι μόνο η πολύπαθη Αγ. Ευφημία, αλλά και το Νύφι θάφτηκαν στη λάσπη.

Έκπληξη, δημιουργεί η εγκληματική αδιαφορία, της τέως περιφερειακής αρχής, η οποία όλα αυτά τα χρόνια παρά τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες πλημμύρες και καταστροφές στην Αγ. Ευφημία, ουδεμία εμπεριστατωμένη μελέτη δεν εκπόνησε, ουδεμία εμπειρογνωμοσύνη δεν παρουσίασε, ούτε καν μια υποτυπώδη τεχνική έκθεση από αρμόδιους μηχανικούς και ειδικούς επιστήμονες. Η εμπεριστατωμένη και πλήρως αιτιολογημένη ανάλυση και καταγραφή των γενεσιουργών αιτιών αλλά κυρίως της αποκατάστασης και θεραπείας αυτών, αποτελεί αδιαμφησβήτητη υποχρέωση της αρμόδιας περιφέρειας.

Τις λεκάνες αναχαίτησης καθάρισε για πρώτη φορά με δική της μέριμνα, η νυν περιφερειακή αρχή. Αυτές βρέθηκαν εγκαταλελειμμένες, γεμάτες χώματα και πέτρες και εξ' αυτού προκλήθηκαν οι ζημίες της προηγούμενης θεομηνίας.
Οι ανωτέρω λεκάνες αναχαίτησης συγκρατούν μόνο τα στερεά υλικά (δηλ. πέτρες, ξύλα και λοιπά στερεά αντικείμενα) και σε καμία περίπτωση το νερό. Η ορμητικότητα του νερού, όπως είναι γνωστό τοις πάσι, δεν αναχαιτίζεται απ’ αυτές αλλά οφείλει να εκβάλλει ως χείμαρρος στη θάλασσα.

Επιστώ τη προσοχή σε όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και εκφράζω τις ευχαριστίες μου στη πολιτική προστασία για τη προθυμία τους και τη συνεχής παρουσία τους στην Αγ. Ευφημία.
Είναι καθήκον της πολιτείας και δικαίωμα των πολιτών στα πλαίσια ενός κράτους δικαίου να προστατεύεται η ζωή και η περιουσία των κατοίκων.Απαιτούνται άμεσες ενέργειες εδώ και τώρα, στα πλαίσια μάλιστα της έκτακτης ανάγκης έτσι ώστε να εφαρμοστούν αυτές άμεσα. Εξ όσων έχω πληροφορηθεί η καινούρια ηγεσία της Περιφέρειας με ειδική σπουδή, μεριμνά για τα ανωτέρω, δηλαδή την εκπόνηση μελέτης και την άμεση εφαρμογής αυτής, στην Αγ. Ευφημία.

Τέλος, καλώ τους συμπολίτες μου να ακολουθούν τις οδηγίες της περιφέρειας Ιονίων Νήσων και να λαμβάνουν υπόψη τους μόνο επίσημες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα της νέας Περιφερειακής Αρχής. Κακόβουλα δημοσιεύματα αναρμοδίων, τα οποία έχουν μόνο τον παράνομο οικονομικό προσπορισμό ή την επιβολή εταίρων, δόλιων συμφερόντων, χρήζουν άμεση αντιμετώπιση από τους αρμόδιους Εισαγγελείς, καθόσον η διασπορά ψευδών ειδήσεων συνιστά ποινικό αδίκημα, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.

Share:

Νέα & Άρθρα

Ακολουθήστε μας


facebooktwitterinstagram