Νέα & Άρθρα

Ο πιο θερμός Ιούλιος στην Ευρώπη (video)

Ένα νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε ο καύσωνας που έπληξε τον Ιούλιο την Ευρώπη. Ήταν ο πιο θερμός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στον κόσμο σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού προγράμματος «Κοπέρνικος» για την κλιματική αλλαγή.

10 δισεκατομμύρια τόνους πάγου έχασε μέσα σε μία ημέρα η Γροιλανδία, ενώ θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν σε ευρωπαϊκές πόλεις

Την παγκόσμια κλιματική ιστορία ξαναέγραψε ο φετινός Ιούλιος, που ήταν ο θερμότερος όλων των εποχών, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Copernicus.

Οι θερμές αέριες μάζες επηρέασαν και τη χώρα μας. Σε μεγάλο βαθμό το καλοκαίρι βοηθιέται από τα μελτέμια και τη γενική κυκλοφορία των ανέμων

Στην πρωτεύουσα η κατάσταση με τη ζέστη ήταν υποφερτή. Στην Αθήνα η μέση τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν 33,9 βαθμοί ενώ την τελευταία δεκαετία 34,6. Ο πιο θερμός Ιούλιος ήταν του 2012 με 36,9 βαθμούς

Με τη συνέχιση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις επιπτώσεις τους στην παγκόσμια αύξηση των θερμοκρασιών, τα ρεκόρ θα συνεχίσουν να καταρρίπτονται λένε οι ειδικοί.

Χωρίς την ανθρώπινη δραστηριότητα, υπολογίζεται ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα ήταν κατά 1,5 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι επιστήμονες πάντως ανησυχούν ιδιαίτερα για το ρεύμα του κόλπου του Μεξικού. Το θερμό ωκεάνιο ρεύμα που εμποδίζει τη Μεγάλη Βρετανία και τις χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης να παγώσουν.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ1

Share:

Νέα & Άρθρα

Ακολουθήστε μας


facebooktwitterinstagram